Cercar en aquest blog

dimarts, 11 d’octubre del 2011

Nova alerta de bomba al Vinyes Velles.

Avui al matí, a l’Institut de secundària de Montornès del Vallès, el Vinyes Velles, s’ha viscut un impactant succés: s’ha rebut  una nova amenaça de bomba.

Ha sigut cap al voltant de les 12:15, mentre els alumnes feien classe, quan diversos professors de guàrdia, juntament amb el director del centre Josep Segura, han irromput a les aules ordenant als alumnes que sortissin immediatament de l’Institut. Aquests, que no sabien encara de què anava la cosa, anaven recorrent tranquil·lament els passadissos i baixant les escales fins arribar a estar fora completament. Ha sigut doncs, quan els alumnes s’han espantat veient els vehicles del mossos i el cotxe de la policia local. Aquests han revisat de dalt a baix al centre, i al veure que no hi havia res d'estrany, han començat a interrogar als que hi estaven presents. Ja a la tarda, tot ha estat molt tranquil, ja que molt pocs alumnes han assistit a les seves classes.

Tot i que no hi ha proves del qui podria haver estat el causant de tal fet, el director i els alts càrrecs del centre podrien saber qui ha estat el culpable de l'incident, i semblen pensar que és algun alumne del centre, possiblement per cridar l’atenció i impedir que les classes prosseguissin al llarg del dia. Una altra teoria és que podrien haver estat els mateixos bandarres que van pintar la façana de la masia de l’Institut a principis d’aquest any, inscrivint amb pintades diversos missatges que reclamaven una millor educació a Catalunya i posaven en dubte la validesa del personal del centre. Si arribem més lluny, encara, podríem arribar a pensar que els culpables podrien tenir algun tipus de relació amb les persones que van dur a terme les dues o tres amenaces de bomba d'uns quants anys enrere.

Sigui com sigui, pel fet d’evitar fer classe o per canviar radicalment els fonaments de l’educació secundària a Catalunya, amenaçant de bomba un institut en el que més de quatre-centes persones van dia a dia a formar-se com a professionals, però també com a persones, no és el camí a seguir. Potser algun dia serà veritat, que hi ha una bomba, ningú ho creurà i llavors es produirà una catàstrofe humana. Perquè desprès diguin que ser professor no és una feina de risc!


Façana de la Masia de l'IES Vinyes Velles


6 comentaris:

  1. Sara Lopez Ramon:

    lo peor de todo , es que aunque se haga en broma , por culpa de unos "imbéciles " si se les puede llamar asi, ... los demas tenemos que pagar por eso !! i no es justo cuando los de 2n de batxillerato , no nos podemos perder clase por estas chorradas, porque estamos preparandoo la SELE !! i no es justoo !

    ResponElimina
  2. Encara que hagi sigut una broma, es diu que en els dies anteriors havia gent (3 persones) donant voltes per l'institut i vigilant-lo... Aixì que no se si es una broma, o ha sigut una cosa seria.

    ResponElimina
  3. Lo han hecho para seguir la tradición. Pero son ganas de fastidiar a la gente porque paran las clases y movilizan a la policía.

    ResponElimina
  4. Yo creo que esta gente no tiene nada más que hacer que fastidiar a otros. Lo veo muy injusto por que hay gente en este pueblo que quiere sacarse los estudios etc.

    ResponElimina
  5. Ikram Laghzaoui

    Que la gente está zumbada, no se que consiguen con eso.. solo interrumpir el orden público, peor no se llevan ningún mérito, considero que es un grave delito por que el día que sea verdad no va a salir ni dios del centro!!!

    ResponElimina
  6. Jennifer Cervantes Herrera

    pues que una vez al año no hace daño,mietras no interumpan una presentacion o examen a los alumnos:D

    ResponElimina